Over ons

IMG 2615 rotated

Ruben Baert

Ruben droomde er op jonge leeftijd al van om in de zorg te stappen. Een bacheloropleiding in de verpleegkunde (afstudeerrichting ziekenhuisverpleging) aan het Vesaliusinstituut in Oostende was dan ook een logische volgende stap.

Sinds 1995 is hij aan de slag als thuisverpleger op zelfstandige basis. Hij streeft ernaar om een open relatie op te bouwen met zijn patiënten en hun kwalitatieve verzorging aan te bieden.

Voor Ruben is stilstaan achteruitgaan. Hij schoolt zich daarom regelmatig bij om de modernisering in de zorgsector bij te kunnen houden. Zo volgde hij onder meer de banaba’s Thuisgezondheidszorg, Wondzorg en Weefselherstel (tweejarige opleiding) en Zorgmanagement (tweejarige opleiding).

Daarnaast woonde hij talloze internationale congressen bij over wondzorg in Luxemburg, Brussel, Dublin, Granada, Pisa en Parijs. Diabeteszorg, palliatieve begeleiding en mensen met dementie ondersteunen, zijn Rubens specialisaties.

Veerle Van Aken

Veerle leerde de kneepjes van het vak ook aan het Vesaliusinstituut in Oostende. In 1997 studeerde ze af van de bacheloropleiding verpleegkunde (afstudeerrichting ziekenhuisverpleging), om in 1998 de banaba Spoed- en intensieve zorgen te volgen. Zo belandde ze uiteindelijk op de dienst intensieve zorgen van het AZ West in Veurne. 

Net als Ruben volgt Veerle regelmatig bijscholingen (bv. over wondzorg, weefselherstel en intensieve zorg). Ze woonde al heel wat internationale congressen bij in Luxemburg, Granada, Pisa, Parijs en Utrecht. Sinds 2001 assisteert ze haar echtgenoot in de thuiszorg, in combinatie met een parttimejob als nachtverpleegster op de dienst intensieve zorgen in het ziekenhuis van Veurne. Passie en gedrevenheid kenmerken haar werkwijze.

IMG 2650 rotated